menu

COC events

chevron_right

Over ons

COC Haaglanden komt al sinds 1947 op voor de belangen van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s). Wij zetten ons in voor gelijke rechten, emancipatie en sociale acceptatie van LHBT’s in de regio Haaglanden.


Actief op tal van gebieden

Het COC Haaglanden is actief op tal van gebieden, zoals met het accent op jong & school, 50plus, (politieke) belangenbehartiging, veiligheid en cultuur & geloof.


Kracht van binnenuit

Onze werkwijze is inside-out: we ondersteunen LHBT’s en hetero’s zodat ze zélf van binnenuit verandering tot stand te brengen. De kracht van binnenuit heeft vaak meer impact dan beïnvloeding van buitenaf. Wanneer we miljoenen hetero’s en LHBTI’ers meedoen bereiken we we meer. Daarom streven we naar emancipatie, sociale acceptatie en gelijke rechten.


Gedreven voorvechters

Frontliners 
zijn cruciaal in onze aanpak. Het zijn de gedreven voorvechters in de ‘frontlinie’ van het acceptatieproces. Als resultaat hebben we een lesbische scholier die op haar school met onze steun een Gay-Straight Alliance (GSA) opzet en een Marokkaanse jongen die we helpen bij het bespreekbaar maken van homoseksualiteit binnen zijn gemeenschap. Daarnaast hebben we Oegandese transgender die we in staat stellen om LHBTI-mensenrechtenschendingen bij de VN aan de kaak te stellen. 


In andere woorden we bereiken veel van deze kernwaarden door samen te werken met verschillende partijen. Dit noemen we ook wel de synergie tus COC Haaglanden en de daarbij horende werkgroepen. 

Contactgegevens

Socialmedia

Onze werkgroepen

COC Haaglanden Events

Hier vind je alle evenementen van het COC Haaglanden

Geen events

COC Haaglanden social

coc nieuws

COC

Haal de muren naar beneden!

administrator | 28 juni 2022 close
keyboard_arrow_down

Toen ik afgelopen najaar werd gevraagd om zitting te nemen in de selectiecommissie voor een nieuw bestuur, moest ik even vragen wat het COC Haaglanden eigenlijk deed. Tot mijn verbazing bleken de activiteiten vooral te bestaan uit werkgroepen en praatgroepen die zich allemaal op een hele specifieke doelgroep richten. De […]

COC

Roze Soos Samen op Avontuur!

administrator | 22 juni 2022 close
keyboard_arrow_down

Bron: COC Haaglanden Een bericht van onze vrienden bij Team Roze Soos Samen! Zondag 12 juni maken wij het verkeer onveilig met o.a. een rijtuigje. Dus kijk goed eerst naar links, dan naar rechts en dan nog een keer naar links. Deze keer hebben we een heerlijke rijk gevulde pasta […]

COC

Zilveruitjes 5 juni

administrator | 22 juni 2022 close
keyboard_arrow_down

Bron: COC Haaglanden De volgende Zilveruitjes bijeenkomst is op zondag 5 juni 2022 . Vanaf 15.00 uur ben je welkom en de bijeenkomst duurt tot maximaal 21.00 uur. Tijdens het Zilveruitje kun je gebruik maken van een maaltijd voor de prijs van € 7,50. Aanstaande zondag eten we nasi. Henk-Jan […]

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play